Nissan Qashqai betrouwbaarste auto. 25 januari 2023

Volgens een enquête onder 50.000 Britse consumenten, gehouden door de Britse consumentenorganisatie Which, is de Nissan Qashqai de betrouwbaarste auto van 2023. Dit is een grote prestatie, aangezien er veel concurrentie is in de automarkt.

De Nissan Qashqai scoorde dus niet alleen hoog bij de consumenten, ook de experts gaven de auto vijf sterren. “Nissans inspanningen met de geheel nieuwe versie hebben ertoe geleid dat deze is gekroond tot onze meest betrouwbare auto voor 2023”, aldus Which.

Opvallend is dat de nieuwe Nissan Qashqai zo betrouwbaar is volgens het onderzoek. De voorgaande generatie had namelijk nogal wat aandachtspunten. Om een voorbeeld te noemen, motorisch was de auto al heel redelijk, maar de stoelbekleding had bijvoorbeeld last van slijtage.
De nieuwe Nissan Qashqai is volgens het onderzoek dus de meest betrouwbare auto geworden. Sterker nog, het onderzoek toont aan dat er geen één andere auto van vergelijkbare leeftijd is die ook vijf sterren haalde.

Engels fabricaat
De Nissan Qashqai wordt in het Britse Sunderland gebouwd. Ook de Juke en Leaf rollen hier van de band. In totaal werden er in de fabriek in 2022 157.619 Qashqai’s geproduceerd door een team van zo’n 6.000 werknemers.

Rijden met de betrouwbaarste auto
Autovisie reed twee jaar geleden met de toen gloednieuwe Nissan Qashqai. Ten opzichte van het oude model groeide de SUV in alle opzichten. Met de 3 cm extra lengte, de 3,2 cm extra breedte en 2,5 cm extra hoogte heeft de designafdeling een stoere auto neergezet.

Lees hier het hele artikel

HomeNissanNieuwsNissan Qashqai betrouwbaarste auto.