STERRENREGEN VOOR NISSAN ARIYA IN GREEN NCAP-TESTPROGRAMMA 28 april 2023

• Nissan ARIYA scoort 5/5 sterren, de hoogste mogelijke beoordeling bij strenge milieutest Green NCAP
• Ongekend efficiënte AC-oplaadtechnologie
• Hoogste scores in de categorieën Energy Efficiency en Greenhouse Gas Index

Het onafhankelijke initiatief Green NCAP, dat met een uitvoerig testprogramma de duurzaamheid van auto’s beoordeelt, heeft de Nissan ARIYA bekroond met de maximum score van vijf sterren en een 9,6 als gemiddelde eindscore. Deze testresultaten onderstrepen Nissans inzet voor duurzame mobiliteit.

De grondige testprocedure van Green NCAP omvat meer dan het meten van verbruikscijfers. De duurzaamheid van de volledig elektrische Nissan is getest op drie afzonderlijke onderdelen: Clean Air Tests, Energy Efficiency Tests en Greenhouse Gases Tests. Op basis van de uitkomsten wordt de totaalscore van een model te berekend, uitgedrukt in nul tot vijf sterren.

“Hoogste waarde tot nu toe gemeten”
Aangezien de Nissan ARIYA geen uitstoot heeft vanwege de volledig elektrische aandrijving, behaalde hij natuurlijk een perfecte 10/10 in de Clean Air Index-test, die zowel in het laboratorium als op de weg is afgenomen. De test op de weg werd uitgevoerd bij een temperatuur van -1°C, waarbij het verbruik van de ARIYA rond de 24 kWh/100 km bedroeg.

Lees hier het hele artikel

HomeNissanNieuwsSTERRENREGEN VOOR NISSAN ARIYA IN GREEN NCAP-TESTPROGRAMMA