NIEUWE NISSAN X-TRAIL: OOK MET E-POWER ÉN VIERWIELAANDRIJVING 28 juli 2022

E-Power: Altijd elektrisch, geen EV

Binnenkort haalt Nissan de volledig nieuwe X-Trail naar Europa en dus ook naar Nederland. In thuisland Japan heeft Nissan de X-Trail nu gepresenteerd, compleet met de e-Power-aandrijflijn die ook in Europa een plekje in de SUV krijgt.

Wie nu onze showroom binnenwandelt, ziet daar naast de Qashqai ook diens grotere broer staan: de X-Trail. Die Nissan X-Trail verscheen in 2014 al op de Nederlandse markt terwijl kleinere broer Qashqai een stuk jonger is. Natuurlijk heeft ook Nissan dat door. Deze zomer nog haalt het een volledig nieuwe X-Trail naar ons land. In Japan is de nieuwe X-Trail inmiddels verschenen. Daar hangt Nissan direct een e-Power-aandrijflijn in de SUV, die het mogelijk maakt dat de X-Trail elektrisch wordt aangedreven, maar géén EV is.

Eerst de X-Trail zelf. Die is namelijk minder nieuw dan je denkt. Al in 2020 werd het model in de Verenigde Staten op de markt gebracht als Rogue. Later konden we je hem voor het eerst als X-Trail laten zien dankzij een door AutoWeek in China opgedoken serie foto’s, al trok Nissan kort daarop in China zelf het doek van die auto. In de Verenigde Staten levert Nissan de Rogue met een 204 pk sterke 2.5 viercilinder en in China staat er onder meer een 204 pk krachtige 1.5 op de motorenlijst. Hoe het Nederlandse leveringsgamma van de nieuwe X-Trail eruit gaat zien, is nog niet helemaal helder, al verwachten we dat het motorenpalet redelijk overeenkomt met dat van de Qashqai. Dat de Nissan X-Trail in Nederland ook de e-Power-aandrijflijn krijgt, staat wel vast.

Lees hier verder

 

HomeNissanNieuwsNIEUWE NISSAN X-TRAIL: OOK MET E-POWER ÉN VIERWIELAANDRIJVING