Een nieuw jaar, een nieuwe update voor de Nissan GT-R. 25 januari 2022

Nissan’s ultieme krachtpatser wordt later dit jaar zestien jaar oud, maar dat weerhoudt Nissan er niet van de auto nog een keer een kleine opfrisbeurt te geven. Dit jaar zijn de uiterlijke wijzigingen overigens duidelijker dan de afgelopen paar jaar.

Net als veel andere merken voert Nissan jaarlijks modeljaarupdates door op zijn modellen om de boel fris en actueel te houden. Ook de inmiddels vijftien jaar oude Nissan GT-R ontkomt niet aan een jaarlijkse opfrisser, al zie je daar aan de buitenkant veelal niets van. Dit jaar is dat anders, Nissan geeft de GT-R namelijk daadwerkelijk een vernieuwd front.

Natuurlijk zijn ook de uiterlijke wijzigingen dit jaar bepaald niet wereldschokkend, maar je pikt de Nissan GT-R van modeljaar 2024 er makkelijker uit dan die van voorgaande jaren. Nissan trekt wat het de V-Motion-grille noemt – het V-vormige stuk kunststof – uit de grille. Dat is opvallend, het merk voegde die in 2016 – toen de GT-R een ruime acht jaar oud was – namelijk aan de auto toe. Het horizontale stuk bumper dat de grille in twee delen opsplitst is voortaan niet meer in het zwart maar in carrosseriekleur uitgevoerd. Aan weerszijden van zowel de bovenste als onderste grille plaatst Nissan een verticale lamel en op de hoeken van de bumper zit nieuwe led-dagrijverlichting. De led-dagrijverlichting is min of meer honingraatvormig en is niet meer in een koelopening geplaatst zoals voorheen. Ook de achterbumper is anders vormgegeven dan die van de GT-R van modeljaar 2023.

Lees hier het hele artikel

HomeNissanNieuwsEen nieuw jaar, een nieuwe update voor de Nissan GT-R.