Waarom de juiste bandenspanning zo belangrijk is 28 mei 2024

Of de auto genoeg benzine heeft, geen deuken heeft en schoon is, vindt bijna iedereen interessanter dan de bandenspanning. Maar wist u dat het heel belangrijk is dat uw banden de juiste bandenspanning hebben?

4 redenen om de bandenspanning vaker te meten:
• U rijdt veiliger
Dé reden om de bandenspanning iedere 2 maanden te meten, is uw veiligheid en de veiligheid van andere weggebruikers. Zachte banden maken namelijk minder contact met het wegdek, waardoor de band minder grip heeft en een slechtere wegligging. Ook heeft u met te zachte banden een langere remweg, eerder een klapband en meer kans op aquaplaning.
• U verbruikt minder brandstof
Niet schrikken: door op te zachte banden te rijden, bent u per jaar zo’n €150,- meer aan brandstof kwijt. Bij banden met te weinig spanning, moet de motor van de auto harder werken en dat kost meer brandstof. Regelmatig de bandenspanning meten, is dus een hele makkelijke manier om geld te besparen.
• Uw banden gaan langer mee
Wie rijdt op banden met een te hoge of een te lage bandenspanning, moet eerder een set nieuwe banden aanschaffen. De banden slijten dan namelijk sneller. Bij een te hoge bandenspanning slijt het middengedeelte van de band snel en bij een te lage bandenspanning de buitenranden. Met de juiste bandenspanning gaan uw banden dus veel langer mee en bespaart u ook nog eens geld.
• Het is beter voor het milieu
Hoe meer brandstof de auto verbruikt, hoe meer uitlaatgassen er in de lucht komen. Denk aan fijnstof, roet en stikstofoxiden. Alles behalve goed voor het milieu en uw gezondheid.
Maak nu een afspraak bij Boonstoppel en laat u informeren.
HomeNieuwsWaarom de juiste bandenspanning zo belangrijk is